Ανακαινίσεις

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ


Αποτελεί όνειρο πολλών να αγοράσουν ένα παλιό πέτρινο σπίτι για ανακαίνιση. Ορισμένοι θέλουν να συμμετάσχουν σε κάποιες από τις εργασίες του, ενώ άλλοι να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό ενός πανέμορφου και παραδοσιακού σπιτιού. Ακίνητα όπως αυτά γίνονται όλο και πιο σπάνια, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο όνειρο.


Οι περισσότεροι που έχουν τώρα ένα τέτοιο ακίνητο θα έχουν ατελείωτες ιστορίες να εξιστορίσουν για τις προσπάθειες και τις δοκιμασίες τους. Ένας ιδιοκτήτης εξ΄ αυτών είπε: «Όταν είπα στους φίλους μου ότι αγόρασα ένα παλιό σπίτι για ανακαίνιση, δεν το πίστεψαν μέχρι που είδαν τις φωτογραφίες και είδαν ότι ήταν τέσσερεις πέτρινοι τοίχοι χωρίς στέγη και χορτάρι στο κέντρο! "Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θα σας πουν ότι η κατασκευή του σπιτιού τους ήταν εργασία αγάπης, που απαιτούσε χρόνο και υπομονή, αλλά τα αποτελέσματα άξιζαν την προσπάθεια.


Η Artec Homes συνεργάζεται πάντοτε με τους πελάτες σε κάθε βήμα, αρχικά σας βοηθά στην εξεύρεση της ιδανικής τοποθεσίας ή / και οικόπεδου και στη συνέχεια ενσωματώνοντας το όραμά σας και τις προσωπικές σας απαιτήσεις στο σχεδιασμό του σπιτιού σας. Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε μια νέα κατασκευή ή μια ανακαίνιση, η διαδικασία είναι παρόμοια σε πολλές πτυχές και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη διαδικασία της ανακαίνισης πιο ομαλή. Από τις αναζητήσεις ακινήτων για το τέλειο παλιό ακίνητο έως την παροχή έμπειρων αρχιτεκτόνων και τεχνικών. Η Artec Homes θα σας βοηθήσει να κάνετε την ανακαίνιση των ονείρων σας πραγματικότητα

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Είτε πρόκειται για ένα σκίτσο σε μια χαρτοπετσέτα είτε για πλήρη αρχιτεκτονικά σχέδια , κάποιο είδος σχεδίου προκύπτει πρώτο. Αίτηση για άδειες είναι απαραίτητο να γίνει από εμπειρογνώμονες για την ανακαίνιση του έργου. Η Διαδικασία της αναπαλαίωσης απαιτεί χρόνο ξεκινώντας από την Ιστορική και αρχαιολογική έρευνα η οποία θα αποδώσει όλα τα ιστορικά στοιχεία του κτηρίου και παράλληλα γίνεται η Αρχιτεκτονική έρευνα η οποία περιλαμβάνει ανάλυση και τεκμηρίωση του κτηρίου.

 

ΟΡΟΦΗ,ΘΕΜΕΛΙΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΗ,ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Προσοχή κατά την διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης, καθιστώντας σίγουρο ότι το σπίτι δεν θα καταρρεύσει πάνω σας (θεμέλια, μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα) και ότι θα παραμείνει σταθερό (στέγη, επένδυση, παράθυρα).

 

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

Ανάλογα με την κλίμακα των ανακαινίσεων και την κατάσταση του σπιτιού, η κατεδάφιση μπορεί να είναι το πρώτο βήμα. Ορισμένες από τις περιοχές του σπιτιού πρέπει πάντα να κατεδαφίζονται με προσοχή ώστε να είναι σε θέση να ανακαινιστούν.


ΔΟΜΙΚΗ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗ

• Κινούμενοι τοίχοι.

• Κατασκευή νέων τοίχων.

• Σημαντική μεγέθυνση των ανοιγμάτων παραθύρων.

• Προσθήκη δοκών για την υποστήριξη μεγαλύτερου βάρους στον επάνω όροφο.

• Διάτρηση σε νέες πόρτες (ή αφαίρεση υπαρχουσών θυρών).

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Με τους τοίχους και την οροφή υπό ανακατασκευή, ήρθε η ώρα η ομάδα της Artec Homes να εγκαταστήσει αγωγούς για κεντρική θέρμανση και κλιματισμό. Επίσης κατά την αναστήλωση των τοίχων, γίνεται η τοποθέτηση νέων ηλεκτρικών και υδραυλικών συστήματων σύμφωνα με το σχέδιο αρχιτεκτόνων.


ΜΟΝΩΣΗ

Τα παλιά πέτρινα σπίτια έχουν πάχος τοίχου 50cm ή περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι με την εγκατάσταση του κατάλληλου τύπου παραθύρων το σπίτι θα είναι σωστά θωρακισμένο και δεν θα υπάρξουν απώλειες θερμότητας ή κρύου αέρα.

 


ΔΑΠΕΔΟ

Η τοποθέτηση του δαπέδου γίνεται αργότερα κατά τη διαδικασία ανακαίνισης, καθώς έτσι προστατεύεται η επιφάνεια του δαπέδου σας από σημαντικές ζημιές.

 

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα κουφώματα πρέπει να αφαιρεθούν και να εγκατασταθούν εκ νέου με διπλά τζάμια.

 

ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΕΙΑ

Αυτό είναι το στάδιο όπου θα πρέπει να εγκατασταθούν σανίδες, να γίνει η χύτευση, να πραγματοποιηθεί η περικοπή γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες, να τοποθετηθούν οι σκάλες και τα ενσωματωμένα στοιχεία (βιβλιοθήκες, γωνίες πρωινού κλπ.)

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ

Βάψιμο εσωτερικών τοίχων, χύτευση και τελειώματα επιφανειών, σφράγιση και τακτοποίηση: όλα αυτά τα λεπτομερώς προσανατολισμένα επιφανειακά τελειώματα θα πρέπει να είναι τα τελευταία στοιχεία που κάνετε σε εσωτερικούς χώρους.

 

ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ, ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ

Με το σπίτι ως επί το πλείστον ολοκληρωμένο, είναι ασφαλές να γίνουν οι επιστρώσεις και να μπουν οι υδρορροές. Δεν χρειάζεται να γίνει νωρίτερα (εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο), επειδή οι πόρτες και τα παράθυρα μπορεί να χτυπηθούν, καταστρέφοντας το παραπέτασμα.


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ένα σχέδιο για τον κήπο ή την αυλή είναι απαραίτητο για να προβλεφθεί η φύτευση, τα μονοπάτια και οποιαδήποτε ηλεκτρική εγκατάσταση.