Ζωή στην Κρήτη

Η ζωή στο νομό Χανίων προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και ένα από τα πιο σημαντικά είναι ο καιρός. Το κλίμα είναι κατά κύριο λόγο εύκρατο, με ήπιους χειμώνες και μακρά, ηλιόλουστα καλοκαίρια. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από το χαμηλό των 12 ° τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έως το υψηλό των 26 ° C τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τα Χανιά έχουν επίσης την μεγαλύτερη ποσότητα νερού στην Κρήτη, με αποτέλεσμα την πλούσια βλάστηση και την αφθονία των ελαιώνων και εσπεριδοειδών, των αμπέλων και των τοπικά καλλιεργούμενων προϊόντων.

Ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ), συνδέει όλες τις πόλεις που βρίσκονται κατά μήκος της βόρειας ακτής του νησιού ενώ ένα εκτεταμένο δευτερεύον οδικό δίκτυο εξυπηρετεί τα απομακρυσμένα χωριά. Μια εξαιρετικά αποτελεσματική δημόσια υπηρεσία λεωφορείων προσφέρει άνετη και άνετη διαδρομή στο νομό.

Το κόστος ζωής στα Χανιά, όπως και στην υπόλοιπη Κρήτη, είναι συγκριτικά χαμηλότερο από αυτό των άλλων μεσογειακών χωρών και 30-40% φθηνότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, το βιοτικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.  Η Κρήτη είναι ένα μέρος που προσφέρει ασφάλεια :  το ποσοστό εγκληματικότητας είναι μόλις το 3% εκείνου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναμφισβήτητα, ο καλύτερος φυσικός πόρος της Κρήτης είναι ο λαός της. Υπάρχει μια μακρόχρονη παράδοση φιλοξενίας. Οι Κρήτες είναι υπερήφανοι για τις παραδόσεις τους και είναι περισσότερο από πρόθυμοι να σας παρουσιάσουν τη μουσική, τους χορούς και ότι αφορά τον πολιτισμό του νησιού. Τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως και η επικοινωνία είναι σπάνια πρόβλημα.